Uw Adviseur

Mijn naam is Robbert Lotz. Ik woon en werk in Haarlem. Na mijn opleiding detailhandel heb ik alle financiële vakdiploma’s behaald en jaren, met veel plezier en succes, bij Aegon gewerkt. In 2010 heb ik mijn hart gevolgd en ben mijn eigen adviespraktijk begonnen. Een compact lokaal betrokken advieskantoor.

U vindt een uitgebreide cv op mijn LinkedIn pagina

Goed adviesZekerheid voor later

Pensioen

Vraagt u zich af of een pensioen advies wel voor u van toepassing is? Is dat niet al goed geregeld via de werkgever?

Inderdaad is in veel arbeidsvoorwaarden een pensioen opgenomen. Toch is het belangrijk om uw pensioen goed in de gaten te houden. De fiscale regels en de wetgeving veranderen voortdurend. Dit kan samen met een onzekere financiële markt van invloed zijn op uw pensioen. Uiteraard wilt u na uw pensioen hetzelfde leven leiden als voor uw pensioen. Dat betekent dat er voldoende inkomen aanwezig moet zijn. Een pensioen, als aanvulling op de AOW, is daarvoor de meest logische oplossing.

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld dat werknemers bij dezelfde werkgever bleven. Het grootste gedeelte van de pensioenreglementen is hier nog steeds op gebaseerd. Tegenwoordig echter switchen we vaker van werkgever. We willen eerder stoppen met werken omdat we bijvoorbeeld willen gaan reizen of meer bij de kinderen willen zijn. Het zijn allemaal aanleidingen die een pensioengat zouden kunnen opleveren.

Ook zonder pensioengat kan het pensioen lager uitvallen aangezien steeds meer werkgevers overstappen van een eindloon- naar een middelloonsysteem. Dit houdt in dat niet het laatstverdiende loon de basis is voor uw pensioen maar een gemiddelde van het loon dat u gedurende uw gehele loopbaan heeft verdiend. Uw pensioen is dus continu een zaak van aandacht. In dat kader bekijkt RobbertLotz financiële diensten hoe uw pensioen er voor staat. Wij kunnen u indien gewenst ook aanbevelingen doen of de nodige aanpassingen voor u doen.

Wanneer u meer wilt weten over de kosten van onze dienstverlening en wat wij voor u kunnen betekenen, leest u dan ons Dienstverleningsdocument voor vermogen.

.