Uw Adviseur

Mijn naam is Robbert Lotz en ik woon in Santpoort-Zuid naast Haarlem. Sinds 2010 heb ik mijn eigen advieskantoor van waaruit ik dagelijks klanten uit Haarlem en omstreken naar volle tevredenheid adviseer. Voor ik mijn eigen advieskantoor startte heb ik jaren met veel plezier en succes bij Aegon gewerkt. Uiteraard beschik ik over alle relevante financiële vakdiploma’s. Middels permanente educatie houd ik mijn vakkennis actueel.

U vindt een uitgebreide cv op mijn LinkedIn pagina

Goed adviesZekerheid voor later

Pensioen

Vraagt u zich af of een pensioen advies wel voor u van toepassing is? Is dat niet al goed geregeld via de werkgever?

 

Inderdaad is in veel arbeidsvoorwaarden een pensioen opgenomen. Toch is het belangrijk om uw pensioen goed in de gaten te houden. De fiscale regels en de wetgeving veranderen voortdurend. Dit kan samen met een onzekere financiële markt van invloed zijn op uw pensioen. Bovendien switchen we tegenwoordig vaker van werkgever terwijl het grootste gedeelte van de pensioenreglementen gebaseerd is op de oude situatie waarin werknemers hun hele werkcarrière bij een werkgever bleven. Sommigen willen eerder stoppen met werken om bijvoorbeeld te gaan reizen of meer bij de kinderen kunnen zijn. Dit zijn allemaal aanleidingen die een pensioen gat zouden kunnen opleveren.

 

Ook zonder pensioen gat kan het pensioen lager uitvallen aangezien steeds meer werkgevers overstappen van een eindloon- naar een middelloonsysteem. Dit houdt in dat niet het laatstverdiende loon de basis is voor uw pensioen maar een gemiddelde van het loon dat u gedurende uw gehele loopbaan heeft verdiend. Uw pensioen is dus continu een zaak van aandacht. In dat kader bekijkt RobbertLotz financiële diensten hoe uw pensioen ervoor staat en kan ik u, indien gewenst, ook aanbevelingen doen of de nodige aanpassingen voor u doen.

Wanneer u meer wilt weten over de kosten van mijn dienstverlening en wat ik voor u kan betekenen, leest u dan het dienstverleningsdocument voor vermogen.

.